Minunea de a fi. Fericirea de a trai. Puterea prezentului.

https://denverseniorcare.com/wp-content/uploads/2019/01/introduction-to-mindfulness.jpg

 

Astazi mi-a aratat cat de frumos e sa asculti. Cat de magulitor este sa-ti lasi mintea sa zburde si sa alerge pe campii indepartate. In toata agitatia vietii, am incercat sa ma concentrez asupra a ceea ce se intampla in jurul meu.

M-am oprit in centrul orasului, m-am asezat pe o banca si am inceput sa citesc. Citeam o carte ce intr-adevar ma trimitea cu gandul departe. Spun asta tocmai pentru ca acolo se discuta despre meditatie, despre mindfulness…si spunea cam asa:

”- Asadar, mindfulness asta inseamna. Incetul cu incetul devii mai atent, mai constient de fiecare actiune a trupului, vorbirii si mintii tale. Nu numai atunci cand meditezi. Asta este foarte util pentru ca numai atunci cand suntem constienti de ceea ce se petrece putem face schimbari.”

Ce treaba buna, ai spune. Tu ce crezi? Cat e de greu e sa incerci sa iti linisteti mintea din agitatia in care este. Cat de greu este sa te concentrezi exact pe momentul prezent?

Consider ca este un act ce necesita multa odihna a mintii…precum zicea si Buddha: ”Mintea este cea care da nastere tuturor actiunilor. Toate faptele sunt calauzite si create de minte. Vorbele si faptele izvorate dintr-o minte senina sunt urmate de fericire, tot asa de sigur precum omul este urmat de umbra sa.”

Traiesc in prezent si asta ma face fericit

Incercam in timp ce citeam aceste randuri sa privesc in jurul meu cu o tenta de ascultare activa, incercam sa ascult vantul, sa ascult sunetele din jurul meu, sa observ felul in care oamenii pasesc, sa privesc totul… de la inaltime cumva.

Complicat, as spune eu. Nu este deloc greu sa traiesti in prezent, dar cu siguranta necesita o iesire din zona ta de confort si o eliberare totala a tot ceea ce inseamna extra.

Cu siguranta sunt persoane care nu sunt de acord cu mine. Asta nu inseamna ca perceptia lor este gresita. Fiecare om isi are propriul stil de a trai si de a face din viata lui un loc de amintiri.

5 minute de liniste pe zi ne pot ajuta sa fim mai activi si mai atenti cu ceea ce se intampla in jurul nostru. Este cel mai important mod in care ne putem concentra pe ceea ce merita cu adevarat. Poate asa putem lasa in spate ceea ce ne impiedica sa fim fericiti.

Tu ai incercat asta pana acum?

Pentru mai multe detalii poti accesa: https://www.mindful.org/meditation/mindfulness-getting-started/

|citate preluate din: Puterea lui miau (David Michie)

Pick one.
0
fb-share-icon20
20
fb-share-icon20

RelatedPost

Leave a Reply