…și dacă e adevărat?

animals-beaches-imagination-light-light-bulb-2832812-1920x1080

(sursă foto : http://hdscreen.me)

Gândește-te la iubire. Ce culoare nouă i-ai da? Imaginația ta zboară acum și încearcă să găsească o culoare cu un nume nou…Așa se întâmplă să avem uneori impresia că lumea nu e chiar așa cum o vedem noi, ci ea este doar simplă imaginație. Dacă educația ne face să avem această imagine și lumea ar putea să fie și altfel? Că poate ceea ce vedem e doar ceea ce vrem să vedem sau am fost învațați să vedem și că lângă noi exista și alte lumi paralele?

Nu știu despre tine, dar mie îmi este greu să îi atribui o culoare nouă iubirii pentru că imediat ROȘU îmi apare în minte, la fel și cartea autorului francez, Marc Levy cu același nume „Și dacă e adevărat…” scrisă în anul 1988 ca și o poveste spusă fiului său*. Tot ceea ce este scris reprezintă o frumoasă poveste de dragoste, reală sau nu, posibilă sau nu, însă plină de învațăminte.

      „Și dacă e adevărat… este un roman care te învață să prețuiești fiecare secundă care îți este dăruită în această viață. Personal, cred că unul dintre cele mai frumoase mesaje este acesta:  

În fiecare dimineată, la sculare, suntem creditați cu 86400 de secunde de viață pentru ziua respectivă, și seara, când ne culcăm, nu există un report al lor, ce n-a fost trăit în cursul zilei este pierdut, ieri a trecut. În fiecare dimineață, magia reîncepe și noi ne jucăm cu această regulă de neocolit: banca ne poate închide contul în fiecare moment, fără nici un preaviz; în orice moment, viața se poate opri. Și atunci, ce facem cu cele 86400 de secunde zilnice? Nu sunt oare secundele de viață mai importante decât dolarii?

Cartea este mai mult decât specială, și cu siguranță merită să îi acorzi atenție într-o zi în care doar Facebook-ul îți este la îndemână!

*iar pentru cei care preferă varianta de film, Just like Heaven este ecranizarea cărții.

Pick one.
1

About saftaramona

Page with Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Îți place? Dă-i un share! :D

Read previous post:
Simona iubeste-ti tenisul si iarta-ti tara! Numai nu o uita!

Close