Am citit, mi-a plăcut

Registrul domnului Carvet, un roman polițist de George Moisi

Salutare,

          Bine ai revenit în locul în care eu îmi aștern gândurile. Locul peste care s-a cam pus praful în ultima vreme (sper că nu ți-ai dat seama) :D.

         Mai jos se regăsește recenzia mea despre cartea pe care am devorat-o (la figurat vorbind, căci vreau să o mai citească și prietenii mei). Cartea se numește…exact! Nu ai ghicit? ..Registrul Domnului Carvet, scrisă de nimeni altul decât George Moisi. Acum probabil că te întrebi cine este acest George. George este din Timișoara, un tânăr căruia îi place să spună lumii tot ceea ce găsește interesant sau nu. Tot ceea ce merită să fie împărtășit cu cei din jur. Un tânăr căruia nu i-a trebuit mult timp să scrie această capodoperă pentru că toate cuvintele au venit așa…simplu ca și ploaia. Era pregătit să devină scriitor. Iar el știa asta.  Și acum ne-a arătat și nouă. Și bine a făcut!

          Despre carte nu pot să vă spun prea multe pentru că, știți voi, e genul ăla de carte ce nu te prea lasă să dai din casă că altfel ai strica tot farmecul ei. Dar hai fie, spun câte ceva totuși, să nu credeți că țin doar pentru mine secretele din ea.

1, 2, 3…ești gata? Începem!

          Acțiunea din roman are loc în New York. Domnul Ben Toricelli este trezit cu noaptea în cap de către avocata Rita Decker pentru o întâlnire ce va să devină o minunată aventură plină de suspans, crime, comedie, minciuni dar și de un strop de actorie (partea asta mi s-a părut super interesantă si bine pusă în planul cărții).

„Când jurnalistul află că avocata a fost asasinată și aruncată sub podul Brooklyn, coincidențele și întrebările fără răspuns îi dau de înțeles că oferta fusese o invitație la descoperirea adevărului. Secretele pe care avocata nu mai apucă să le dezvăluie dau naștere unei conspirații al cărei scop este eliminarea jurnalistului.”

          Cartea am citit-o ca și cum aș fi fost la cinema pentru a vedea un film, acțiunea foarte bine descrisă, uneori cu prea multe detalii însă îndeajuns de bine conturate încât îți faci o idee clară despre ce se întâmplă. Mi-a plăcut un lucru foarte mult: înaintând cu cititul, am mai uitat unele nume sau ce se mai întamplase între timp, dar autorul m-a readus „la zi” cu toate, nu m-a lăsat să uit niciun detaliu. Eu am rămas cu o grămadă de întrebări: dar cum e posibil?, stai, am citit bine?, oare ce fac până la urmă?.

         Mi-ar fi plăcut să citesc mai multe despre stimatul domn Carvet, însă mă aștept la o continuare (George nu știe încă, dar poate face un before the book, care să aibă de fapt întâmplările dinainte de Registrul domnului Carvet – cu toate peripețiile lui și cum a fost creat acest registru) 😀 , nu că ar fi interesant?

Cartea se termină cu o morală …de cugetat, pe care ți-o recomand să o descoperi!!

Dat fiind faptul că este primul roman polițist pe care îl citesc, pot spune că mi-a plăcut stilul acesta și cu siguranță vor urma și altele.

Până data viitoare,

George Moisi - Registrul domnului Carvet

cu drag pentru cărți, Rammone

Pick one.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Îți place? Dă-i un share! :D

Read previous post:
Suntem tot și totul o să fie bine!

Sunt niște cuvinte care mi-au trecut prin gând, care reflectă realitatea mea...povestea mea din acest moment. Fiecare rând are propria...

Close