Despre una-alta

Hai să ne bucurăm de (o gărgăriță) azi

Tu. Știai cât de norocos ești? Știai ce avere ai? Desigur, metaforic vorbind despre avere (însă nu este exclus nici varianta a doua, dar să nu intrăm în alte povești).

Pentru simplul fapt că acum poți să citești ești norocos. De ce? Nu ți-ai dat încă seama? Hai să te ajut eu puțin.

Trăiești! Asta este cea mai mare avere a ta, faptul că exiști pe acest pământ. Este puterea ta să îți faci povestea vieții așa cum o dorești să fie amintită. Ai în mâinile tale fragile o viață de om și doar tu poți să decizi cum vrei să joci rolul. Oare de ce mereu ne gândim la ziua de mâine ca și cum ar fi a noastră? Ca și cum am fi convinși că o să existe. Nu, nu este a noastră. A noastră este doar ziua de astăzi, sau cel puțin așa trebuie să ne gândim. Asta cred eu. Ne ancorăm prea mult în ziua de mâine și uităm că astăzi este un privilegiu pe care nu îl apreciem așa cum trebuie.

Nu spun că este greșit a ne gândi la ziua de mâine, însă spun că trebuie să o facem într-un mod realist. Care este oare dorința acelei persoane aflate pe patul de moarte? Ce gândește ea atunci când știe sigur că mai are poate câteva ore de trăit? Cu siguranță atunci se gândește la momentul prezent, că ar da orice să se oprească timpul și să prețuiască ce a mai rămas, indiferent de vârsta pe care o are, indiferent de etapele prin care a trecut.

Cred că acesta este un secret. Să știm să trăim în prezent.

Viaţa nu are un alt înţeles decât acela pe care i-l dăm fiecare, cu toată forţa de care suntem capabili. – Erich Fromm

 

*câteva gânduri de azi

C photo.

Pick one.

RelatedPost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Îți place? Dă-i un share! :D

Read previous post:
Hai pe munte. Ne vom distra.

Așa mi-au zis. Mi-au spus că ne vom relaxa, că vom avea cel mai liniștit week-end din ultima perioadă. Au...

Close