De ce ea?

 

sursa foto.

Simplu. Pentru că EA a fost primul gând ce mi-a trecut prin minte atunci când m-am gândit la ceva frumos, ceva ce aş vrea să cunosc mai bine. EA m-a atras fără să îmi dau seama, pur şi simplu…începând cu numele, m-a dus cu gândul la ceva ce nu poţi să vezi în fiecare zi, ceva unic.EA nu este o femeie, EA nu este o carte, EA nu este o pisică…EA este Brazilia. Iar de EA sunt îndrăgostită.
Când spun Brazilia, mă gândesc la Rio de Janeiro, la Carnaval, la statuia lui Iisus Mântuitorul (Cristo Redentor) aflată la 400 de metri inaltime, plajele enorme precum Copacabana, Barra da Tijuca sau Leblon, căldură, fotbal, fructe exotice, imagini sălbatice, peisaje extraordinare care te lasă fără suflare şi nu în ultimul rând Amazonul, „fluviul rege al lumii” dar şi loc în care trăiesc 6 milioane de oameni.

brazilia-america-de-sudstatuia_lui_isus_rio_brazilia
Cu toate astea, probabil te gândeşti că acolo este multă violenţă. Într-adevăr, oraşele sale sunt supraaglomerate, ceea ce a condus şi la creşterea nivelului de violenţă, iar jafurile şi crimele în plină zi sunt o banalitate. Cele mai frecvente infracţiuni sunt furturile, înşelăciunile, tâlhăriile, traficul de persoane şi cel de droguri…dar chiar şi aşa, eu tot vreau să ajung acolo, indiferent de consecinţe.
Brazilia este o ţară cu mărime de continent, cu cinci ecosisteme diferite, cu o frumuseţe şi diversitate a peisajului rar întâlnit şi mai ales, loc în care există Rio de Janeiro, oraşul care pentru frumuseţea peisajului său a fost ales gazda Jocurilor Olimpice din 2016 şi oraş care mă atrage cel mai mult.

 Sunt atâtea lucruri de spus despre EA, atâtea curiozităţi de aflat. Mereu mi s-a părut o enigmă, un mister pe care vreau să îl aflu. Sper doar ca într-o bună zi să ajung acolo şi să scriu de acolo impresiile mele, să descriu chiar eu cum e, cum o văd pe EA cu ochii mei.
57ee7523bd799
sursa foto. 
Pick one.
0
fb-share-icon20
20
fb-share-icon20

RelatedPost

Leave a Reply